top of page

Om Kristiansand Tretopphytter

 

Ekteparet Berit Knutsen Thorsland og Geir Thorsland bor på en gammel gård i et nærmest urørt skogsområde på Nodeland, en drøy mil fra Kristiansand.

 

I skogen som hører til gården, tett på vakre Trobbevann, har ekteparet bygget Kristiansands første tretopphytte.

 

 

Historien vår

 

Naturen er så stille og urørt, selv om det egentlig ikke er langt fra byen. Vi ønsker å bevare den gode roen og det som skogen naturlig byr på, derfor har vi planlagt kun to hytter, sier Berit.

 

Den første tretopphytta står ferdig ved årsskiftet 2021/22, klar til å ta imot gjester som ønsker en opplevelse utenom det vanlig.

 

Her sover du godt i behagelig senger, høyt over bakken og langt inne på heia, men likevel ikke mer enn en 800 meters gåtur i litt kupert skogsterreng. Eller på sommerstid; en kortere kanotur unna.

 

Vi har testet det ut blant venner, og de fleste opplever at turen inn er passelig lang. Det er ikke for langt, men likevel langt nok til at en får senket skuldrene og kjenne at en er på tur.

 

En drøm ble virkelig

 

Det var ingen selvfølge at paret skulle drive med tretopphytter da de kjøpte gården for å bo her og jobbe med skogsdrift. Men Berit har alltid hatt en fascinasjon for tretopphytter og har også bakgrunn fra turisme, og synes det var synd at ikke flere skulle få oppleve den skjulte perlen.

 

Vi har hatt med venner på tur og sittet i vannkanten og grillet og kost oss, og ideen om tretopphytter modnet etter hvert som de viste sin begeistring.

 

For halvannet år siden satt Berit i gang med de første skissene, og nå er den første hytta klar. Drømmen er at gjestene skal få en unik opplevelse som skaper minner utover det vanlige.

 

Du hører nesten ingen trafikk eller annen støy her, og når mørket siger på er det eneste lyset fra månen. Her er det ingen lysforurensning! Slik skal det fortsatt være. Det gjelder å tilpasse seg naturen, ikke motsatt.

 

Fullt utstyrt

Tretopphytta har fått det passende navnet “Kvisten” og er bygget på skogens premisser. Den er likevel topp moderne med strøm og vann, og et fullt utstyrt lite kjøkken hvor du selv lager maten du ønsker. Badet har både dusj og toalett, og det er soveplass til inntil seks personer. Sengetøy er inkludert.

 

Hytta er tegnet og prosjektert av anerkjente Arkicon, og selve gulvflaten starter seks meter over bakken. Verandaen utenfor hytta er utstyrt med gode utemøbler og en bålpanne, og den henger nærmest utover en skrent som gjør opplevelsen enda mer spektakulær.

 

Badstue og kano

 

Like nedenfor hytta, på kanobrygga i vannkanten, er det bygget en moderne badstue; et eget lite "skogs-spa"!Her kan du varme deg opp for så å ta deg en dukkert i Trobbevann.

 

Det hører også med to kanoer, og en kort padletur unna ligger en holme med gapahuk, grillplass og toalett.

 

Det er veldig fint å ta med seg grillmaten og kose seg på holmen. Her er det også en liten zipline for barn og lekne voksne. 

 

Vel tilbake på kanobrygga kan du kanskje prøve fiskelykken, eller fyre opp i bålpanna og nyte siste rest av kvelden foran varmen i de gode utestolene. Eller du kan trekke deg tilbake i hytta eller finne roen på verandaen som også er utstyrt med utemøbler og bålpanne.

 

Vi håper folk vil trives hos oss, de er i alle fall varmt velkomne.

Sitter av Campfire

Se hva våre gjester sier:

Kristiansand Treetop Cabins

This stay was a gift from Kristiansand Treetop Cabin – but I’ve written my honest opinion.

Imagine that every morning you’re woken up by multiple birds, singing beautifully in harmony.
That’s how it is to wake up at this treetop cabin. Since there aren’t any curtains in the bedrooms, your sleeping routines quite quickly adapt to the cycles of the sun.

We’ve stayed at quite a few different treetops and cabins in the wilderness, but this one is different. The main reason why this cabin is different from the others we’ve stayed at is; that it’s luxurious but it’s still in the middle of the wilderness!
 

Read all about it here (click here)

bottom of page