top of page

Activities

Området rundt Kristiansand Tretopphytter byr på mange muligheter til en aktiv livsstil. Naturen rundt Trobbevann kan by på toppturer, padletur, opplevelsestur i uberørt terreng og mye mer. 

Sommerstid er det gjerne bading og kos ved vannet som frister mest, men året rundt vil det være mye artig å finne på i området. Høsten byr på blåbær i skogen rundt vannet, for dem som liker å plukke sopp er det bare å ta turen ut og ha øynene med seg...

Turforslag:

Innerst i Trobbevann (rett innforbi "Den lille villmarkscampen") er det en merket løype som går til Linnåsen. (Løypa starter der det er en gammel hytte). Følg orange merker, det er bratt de første 200 meterne, men når man kommer på toppen er det fint og gå, og når man kommer til Linnåsen blir man belønnet med en fantastisk utsikt over Søgne-skjærgården! Turen er bare 700 meter en vei, men er altså bratt første del. De orange merkene går bare nesten bort til den "vanlige" Linnåsløypa. Det er en varde ved slutten av den orange løypa, deretter må du se etter blå merker.

Høst og vinter kan være vel så sjarmerende på "Kvisten" - det å sitte inne i den gode varme hytta mens snøstormen uler rundt hytta er en eksotisk opplevelse!

Barnevandrerstien går gjennom "gamle Songdalen kommune". Du kan faktisk gå barnevandrerestien fra Kristiansand sentrum til Nodeland, deretter går den videre til Laudal, Konsmo og Kvinesdal.

Her kan du oppleve noe som er annerledes, eller som Arne Næss sa det: «En ikke-dagligdags opplevelse som skaper de dype sporene i minnet».

Varmt velkommen til villmarka!

IMG_0737.jpg

Utsikt

01

Utsikten fra "Kvisten" er det ingenting å si på...

IMG_2645.jpg

02

Fiske

Det å fange sin egen middag er ikke noe man gjør hver dag.
Får du fisk? Trobbevann har godt med fin ørret, er du heldig er den sulten og biter på kroken...

Uansett får du en god opplevelse i vakker natur!

Aktiviteter

Padling

03

Å dra på oppdagelsestur er spennende for både store og små! Padle rundt akkurat der du vil, gjøre strandhugg og ta en matpause... Dette er det gode liv!
 

IMG_0552.jpg

Den lille villarkscampen

04

Ta en tur til "din egen øy! Her 
kan du sitte rundt leirbålet og meditere, "høre på stillheten" og bare lade opp batteriene dine!

Kopi av Copy of IMG_8733.jpg
Plant & vanningssystem

Beverhytte

05

Ta turen for å se nærmere på naturens byggmester. Denne håndtverkeren står på og er helt rå!

Husk bare på å ta hensyn til beveren, ikke gå for nær, husk på at naturen er sårbar, vi vil ikke ødelegge for naturens innbyggere...

Kopi av Copy of IMG_9043.jpg

06

Hule

I nærheten av "Den lille villmarkscampen" er det en liten hule under en helle. For noen år siden var det en liten flokk med geiter som holdt til der en snørik vinter. Geitene hadde det ikke noe greit "villt" ute i skogen, uten tilgang til mat, så vi listet oss inn til hula og fikk fanga geitene og frakta dem på snøscooter hjem på gården... Ta en titt på hula når du padler ut til holmen:-)

bottom of page